In een eerder blogbericht schreef ik over een ondernemer die naar aanleiding van zijn Ondernemersmanifest aangaf dat hij het zo mooi vindt hoe het inzicht geeft in waarom hij doet wat hij doet. Het heeft een gesprek op gang gebracht en me aan het denken gezet. Als ondernemer is het fijn om te weten waarom je doet wat je doet, het maakt het werken makkelijker, geeft meer voldoening en geeft je een vrijer gevoel. Als je weet waarom je doet wat je doet gaat alles veel gemakkelijker.

Waarom wil jij schrijven?

Ik had het met Marit over mijn wens om weer meer poëzie en verhalen te gaan schrijven. Mijn creatieve schrijven, gewoon alleen voor mij, heeft een aantal jaren op een heel laag pitje gestaan waardoor mijn inspiratie wat verdwenen is. Marit stelde me de vraag waarom ik dan zo graag wilde schrijven. Ik dacht er even over na en besefte dat ik schrijf omdat het me een gevoel van vrijheid geeft. 

Het mooie van schrijven voor ondernemers is voor mij dat ik hun verhaal kan vertellen. Dat ik het zo toegankelijk mogelijk neer kan zetten zodat een ander het kan lezen. Dat ik een manifest mag schrijven om de spiegel voor te houden. De woorden te vangen van de mooie sessie die we hebben gehad. Met name dat is iets blijvends wat ik op papier kan vastleggen. Iets wat hen kan herinneren aan die dag, iets dat hen kan inspireren met de schrijfopdrachten die we meegeven. 

Het mooie van schrijven voor mijzelf is dat ik hier echt alles wat me bezighoudt in kwijt kan. Ik kan mijn hart luchten als ik ergens mee zit, alles wat er in me omgaat, alles wat ik gezien en gehoord heb even op een rijtje zetten. Het is een uitlaatklep waar ik vaak genoeg creatieve resultaten uit haalde. Juist die resultaten, juist het leeg schrijven van mijn hoofd, geven me ruimte en nieuwe inspiratie voor andere teksten en opdrachten. 

Gedichten en verhalen

Al van jongs af aan schrijf ik verhalen en gedichten. Kan ik me verliezen in het schrijven en in de boeken die ik lees. Het is heerlijk om de inspiratie te voelen en gewoon mijn pen te blijven bewegen over het papier. 

In 2017 bundelde ik een aantal gedichten als een kerstcadeautje voor mijn oma’s. Niet veel later waren er een aantal mensen die deze bundel wilden kopen. Zo liet ik nog eens wat bijdrukken en verkocht ik mettertijd mijn werk. Nooit de bedoeling maar absoluut leuk! 

Bundel

Ben je nieuwsgierig geworden? De bundel uit 2017 is binnenkort weer te koop. 
Voor € 12,50 kun je deze bestellen door een mailtje te sturen naar contact@robinehillen.com. Ik stuur je een betaalverzoek en zorg ervoor dat je de bundel zo snel mogelijk krijgt thuisgestuurd.