Jouw ondernemersmanifest

Jouw ondernemersmanifest

Je bent ondernemer en je hebt een verhaal te vertellen.
Wij vangen jouw woorden en vatten dit samen tot de kern van jouw bedrijf. En dat alles met een manifest voor jouw organisatie als resultaat.

Je weet heel goed wat je wilt en waar je wilt zijn, toch is het soms lastig om een lijn in je verhaal te krijgen, het echt goed richting te geven. Te verwoorden vanuit je hart. Het zou je helpen als er coördinaten op papier staan, die jou in je bedrijf, strategie, communicatie en marketing helpen richting te geven. Omdat je heel goed bent in je vak, kan het voor jou soms lastig zijn om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Dat is precies waarbij wij je helpen.

Door Jouw Manifest te ontwikkelen kom je dichter tot de kern van jouw verhaal. Je wordt weer even terug gehaald naar de essentie van jezelf en jouw ondernemerschap.
Het helpt je herinneren waarom je doet wat je doet. 
Hoe begon het allemaal? Waar wil je heen? Wat is jouw missie? 
Jouw vraag wordt centraal gezet en verder uitgelicht. 

Jouw Ondernemers Manifest

Door middel van de combinatie ‘opstelling’ en een verdiepend gesprek, kijken we naar de vraag die jou nu bezighoudt in je bedrijf of als ondernemer. 
In deze sessie ga je het niet bedenken, we gaan terug naar de basis, de essentie. Waar gaat het werkelijk over? Welke beweging mag je maken vanuit gevoel en kracht? 

We gaan manifesteren! 
Door dit manifest ga je een commitment aan met jezelf en je onderneming. Met je communicatie, wie je bent en wat je uitdraagt. Je gaat communiceren vanuit een diepere laag, heel bewust ondernemen, koers bepalen, bijsturen en weer door.

Wij bepalen jouw route niet, daar ben jij prima zelf toe in staat! Wij bepalen jouw doel niet, ook dit weet jij maar al te goed. We vangen woorden, woorden die ertoe doen en de essentie raken. Woorden die kunnen fungeren als coördinaten en mogelijke (nieuwe) wegen en routes kunnen uitlichten, zodat jij kunt kijken wat de alternatieven zijn. Richting kunt bepalen. Waar je wellicht een scherpere koers kunt varen, of waar een omweg van onschatbare waarde zou kunnen zijn. Precies die woorden raken jouw klanten, zetten jouw klanten in beweging.

Samen reiken we naar de sterren en blijven met beide voeten op de grond.
Ga jij met ons mee op reis? Wij kijken er naar uit! 


Danielle – Studio Zonnegroet

Ik vond de sessie met Marit en Robine heel bijzonder. Energetisch, maar ook inhoudelijk, de woorden die gevangen worden tijdens de sessie vangen precies mijn verhaal van dit moment. Ik voelde me al snel op mijn gemak in de coachingsruimte van Marit en ik vind dat ze samen een heel fijne sfeer neer weten te zetten. Hierdoor kon ik me openstellen en heel snel de diepte ingaan. Het was zo fijn dat ze afgestemd waren op mij en mijn bedrijf, het voelde als tijd, aandacht en een kado voor mezelf. Daarnaast kon ik ook merken dat Robine en Marit ook helemaal afgestemd zijn op elkaar, ze hebben aan een half woord genoeg en dat is erg fijn. De opstelling en brainstorm waren erg intensief, omdat ik heel duidelijk de schaduwkanten en lichtheid van het moment kon voelen. De basis van mij en mijn bedrijf. Ik voelde duidelijk waar ik naartoe wilde, maar oh wat voelde dat nieuw en spannend! Ik voel duidelijk dat er iets iets geshift, maar vind het lastig om er woorden aan te geven. Maar dat is ook het fijne, Robine vangt de woorden tijdens de sessie en deze ontvang ik later. Hierdoor kon ik me helemaal richten op het hier en nu zonder iets te hoeven onthouden. Wat elke keer weer terugkomt is dat ik graag wil onderzoeken, ontspannen en spelen. Met het manifest in handen kan ik er eigenlijk niet meer omheen. De routewijzers verwoorden prachtig wat ik diep van binnen voel en verlang.

Hoe werkt het?

Durf jij de uitdaging aan? Een nieuwe weg in slaan, eens op een andere manier kijken naar je bedrijf? Het onbekende omarmen en te zien waar het je brengt? Laat het ons gelijk weten!

Stap 1:
We beginnen met een kort telefonisch gesprek over jouw vraag en focuspunt. Aan de hand hiervan maken we een afspraak op een locatie naar keuze. Je kunt uiteraard ook iemand meenemen waar je nauw mee samenwerkt en met elkaar het diepe in duiken.

Stap 2: 
We hebben een unieke en interactieve sessie ontwikkelt waarin we gebruikmaken van een opstelling rond jou als ondernemer en jouw bedrijf. Zo leggen we de focus op vertellen vanuit je hart, het bekijken van de wensen en behoeften van jouw doelgroep door een andere bril en zetten we jouw missie centraal.

Door de opstelling te combineren met een inhoudelijk gesprek komen we met elkaar tot een aantal kernpunten, ofwel coördinaten, die jij kunt gebruiken in de route voor jouw bedrijf.

Stap 3: 
Na afloop van de sessie verwerken we deze punten in Jouw Ondernemers Manifest, een kort en bondig verslag met de kern van jouw verhaal waar je zelf mee aan de slag kunt.

Stap 4: 
Na het ontvangen van Jouw Manifest maken we na 2 weken een afspraak om elkaar online te ontmoeten. In deze sessie van ongeveer een half uur blikken we terug op de opstelling en bespreken we jouw manifest, je ervaringen en mogelijk je eerste stap.   

Praktisch

De sessie duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers. 
Het is mogelijk om deze sessie bij jou in je eigen werkruimte te doen, maar wellicht vind je het ook fijn om er even uit te gaan. We hebben daarvoor een mooie coachruimte in Leiden. Wil je jouw inspirerende dag nog extra bijzonder maken? Helemaal voor jou en je bedrijf op een persoonlijke en inspirerende plek? Vraag ons dan naar de mogelijkheden…. genoeg ideeën! 

Als je wilt kun je na afloop nog een afspraak maken om de vorm van de communicatie verder te concretiseren. Het kan zijn dat je hier ook al mooie inzichten in krijgt vanuit de opstelling.


Boek jouw Ondernemers Manifest 

Ja! Ik wil graag een afspraak maken om mijn Ondernemers Manifest vorm te geven.

Inclusief:
– Verdiepende sessie met opstelling samen met Robine en Marit.
– Telefonisch gesprek vooraf. 
– Koffie, thee en lekkers
– Online terugbliksessie om jouw ondernemers manifest te bespreken. (30 min)

€475,- exclusief BTW voor individuele ondernemers
Uiteraard kun je ook collega’s uitnodigen om deel te nemen. Voor iedere extra persoon brengen we nog eens € 125,- in rekening.

Unieke extra bij het manifest:
– 4 wekelijks online programma met handreikingen om manifest eigen te maken.


Mogelijke onderwerpen

Ben je enthousiast geworden over de reis maar weet je niet goed wat je centraal zou willen zetten in het maken van Jouw Ondernemers Manifest?

Voor een beetje inspiratie hebben we een aantal mogelijke onderwerpen op een rij gezet:

Content creatie:
Wat wil ik communiceren, hoe en waarom?

Koers van het bedrijf:
Past mijn koers nog steeds bij mij en mijn bedrijf?

Een move maken: 
Wat zou ik nog kunnen doen of veranderen? Wat wil ik echt maar durf ik wellicht niet of vind ik nog geen tijd voor?

Klant behoefte:
Wat is nou eigenlijk mijn doelgroep en waar hebben zij behoefte aan?

Website:
Hoe deel ik mijn (nieuwe) website in? Wat wil ik hierop uitdragen en centraal stellen?


Wat is een opstelling?

Een opstelling is een veel gebruikte tool in het systemisch werk en coaching. Het is een interactieve manier, waarbij je zelf in beweging komt. Door je bedrijf te zien als een systeem, kunnen we in de ruimte daadwerkelijk jouw bedrijf en communicatievraagstuk inzichtelijk maken. We zetten je hoofd even uit en je hart aan. Klik hier als je meer wil weten over hoe zo’n opstelling precies in zijn werk gaat.


Wie zijn wij?

Wij zijn Robine Hillen en Marit Nieboer – Klapwijk. Al van jongs af aan vriendinnen en onze gezamenlijke passie is schrijven. Na de middelbare school, waar we voor ons plezier voor de hele klas sinterklaasgedichten in opdracht schreven, kozen we allebei onze eigen weg. Robine ging zich verdiepen in communicatie, Marit koos meer voor de marketingkant. De gemene deler bleven de woorden, waarvan we voelden dat er altijd een diepere laag onder zat. 


We zijn inmiddels allebei 30 geweest en hebben verschillende paden de weg naar ondernemerschap gevonden. We bleven schrijven, bleven delen en kwamen elkaar steeds weer tegen op het snijvlak van rake woorden, de kern van een verhaal, overal een businessmodel in zien en communicatie met de buitenwereld. We bleven sparren en dromen over een betere wereld en gave plannen. Ook nu…. Tijd om al die plannen eens samen te voegen. Robine startte met haar communicatiebureau, Marit coacht ondernemers bij het maken van een move. Op dit snijvlak vinden we elkaar weer en we zien ernaar uit om onze passie voor rake woorden met jullie te delen. 

Ga je mee op reis?