CV

Opleiding

Na het afronden van de middelbare school volgde ik de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Hier heb ik geleerd om de kansen te zien die zowel interne communicatie als marketing ons te bieden hebben. Een uitdagend vakgebied waar ik me met veel plezier in blijf ontwikkelen.

Contact

Wil je meer weten over mij en mijn drijfveren? Ik kom graag met je in contact!


Laat mij urenlang verdwalen
Tussen korrels zand en zee

Laat mijn gedachten, kabbelen
en dwalen
Met de golven mee

Over mij

Ik ben Robine, geboren en getogen in Den Haag. Een tikkie eigenwijs, maar vooral heel enthousiast en nieuwsgierig naar de mensen en wereld om me heen.

Ik geniet er enorm van om in de natuur te zijn, om nieuwe mensen te leren kennen, te fotograferen, schrijven en lezen. Ook bezoek ik graag culturele evenementen, musea en theaters. Plekken om me door anderen te laten inspireren in manieren van denken, kijken en leven.


Projecten

Juist het werken voor verschillende sectoren maakte het schrijven in de afgelopen jaren zo uitdagend. Van blogs en nieuwsberichten tot website teksten, flyers en vacatures. Ik heb ervan genoten om al die verschillende mensen en bedrijfsculturen te leren kennen. Om me door hun verhalen te laten inspireren. Te blijven ontdekken en mijzelf te ontwikkelen.

Ik schreef onder meer voor organisaties als:
OrcaCare – website teksten en blogs
Quinton BHV – website teksten
De Verbindingskamer – website tekst en project omschrijvingen
Revac Specialistische Technieken BV website teksten en nieuwsberichten
Studio Spaak – website teksten
Linda Wes – website teksten
Stigah – enkele van hun blogs en nieuwsberichten
MooieMuur – website teksten zakelijke markt
World Forum Den Haag – landingspagina’s en redigeren van vacatures LifeCheck – blogs

Voor extra voorbeelden, opdrachten voor andere sectoren of vragen over de inhoud van de opdrachten ben ik zowel per mail als telefonisch bereikbaar.


Werkervaring

Na mijn opleiding Communicatie aan Hogeschool Rotterdam heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik voerde destijds opdrachten uit als zelfstandige tot ik vanuit één van deze opdrachten een uitdagende functie aangeboden kreeg waar ik veel kon leren.

Na een periode van verschillende uitdagende functies was het in 2021 weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Terwijl ik nadacht over wat ik wilde doen werd ik gevraagd voor het schrijven van enkele website teksten. Met veel plezier begon ik, waarna ik door een ander bedrijf werd gevraagd om interviews uit te werken tot een verhaal. Al snel was de keuze gemaakt en begon ik verschillende opdrachten aan te nemen. Zo ontstond een nieuwe periode van ondernemerschap, waarin ik de kennis en ervaring die ik in de jaren daarvoor heb opgedaan, opnieuw in kon zetten.

Benieuwd waar ik me daarvoor mee bezig heb gehouden? Bekijk dan onderstaand de laatste vier functies die ik heb bekleed.

Bedrijfsleider en programmering bij Strandtent De Fuut
(januari 2020 – december 2020)
Eind 2019 namen de eigenaren van Strandpaviljoen De Kwartel de zaak ernaast over, namelijk Strandtent De Fuut. Een nieuwe uitdaging met een cultureel karakter, in deze zaak vervuld kunst en cultuur namelijk een belangrijke rol. Mij is destijds gevraagd om in het jaar 2020 op deze locatie de zaak te runnen en daarnaast de programmering voor het seizoen vorm te geven. Door de Corona maatregelen heeft het wat voeten in aarde gehad maar zolang het kon was er wekelijks in ieder geval op woensdag een wisselend theaterdiner en op zondag een live muziek optreden. Daarnaast hebben we diverse evenementen, partijen en bruiloften kunnen organiseren.

Eventmanager en bedrijfsleider bij Strandpaviljoen De Kwartel
(februari 2017 – december 2019)
Na ceremoniemeester te zijn geweest op de bruiloft van mijn broertje bij Strandpaviljoen De Kwartel kreeg ik de mogelijkheid hier aan de slag te gaan als eventmanager. Hier heb ik enorm veel van geleerd, niet alleen hoe het er binnen de horeca aan toe gaat maar ook wat erbij komt kijken om feesten, bedrijfsuitjes, vergaderingen, bruiloften en nog veel meer te organiseren. Daarnaast heb ik veel kunnen leren over het aansturen en binden van een team wat veel mooie contacten en resultaten op de werkvloer heeft gebracht. 

Projectmanager bij De Frel Financieel Planners/Leventa
(september 2015 – december 2016)
Met de broers van De Frel Financieel Planners (inmiddels Finlife) had ik al eerder contact gehad. Toen zij aan de slag gingen met hun nieuwe bedrijf Leventa om mensen op de werkvloer financieel fit te maken ben ik erbij gekomen. We hebben met elkaar strategieën bepaald om bij bedrijven op gesprek te komen en hier overeenkomsten mee te sluiten voor regelmatig terugkerende financiële spreekuren. Daarnaast zorgde ik voor teksten op de website, het schrijven en verzenden van nieuwsbrieven en het verzorgen van de berichten op social media. 

Fundraising bij Save the Children Nederland
(april 2014 – juli 2015)
Halverwege het jaar dat Save the Children het goede doel van Den Haag was stroomde ik in voor deze campagne. Vlak hiervoor was ik terug gekomen uit Gambia, waar ik zeven maanden als vrijwilliger voor kinderrechtenorganisatie ChildFund werkzaam was geweest. Ik stond voor Save the Children op evenementen, hield samen met de campagneleider de website en social media bij en hield contact met de vrijwilligers en sponsorende organisaties die ons hielpen. Na afloop van de campagne kreeg ik de mogelijkheid door te stromen naar fondsenwerving en donateurservice om een tijdelijk afwezige collega over te nemen.

Vrijwilligerswerk Yep! Gambia
(2011)
Samen met mijn broertje vertrok ik in 2011 voor drie maanden naar Gambia voor Yep! We deden hier vrijwilligers-projecten voor de stichting en verbleven bij een lokale familie die ons hartelijk ontving. Er ontstond een band en later ben ik nog meerdere keren terug gegaan, waaronder de periode waarin ik bij ChildFund meewerkte.


Meer weten?

Wil je meer weten over mijn ervaring of drijfveren in het leven? Neem gerust contact met me op!