Content strategie

Content strategie

Ken je dat? Iedere keer opnieuw bedenken wat je dit keer kan communiceren.
Denken ‘waar halen mensen de inspiratie en de content vandaan?’

Samen met jou organiseer ik een brainstorm en halen we juist die onderwerpen naar boven die jouw bedrijf het komende kwartaal van content voorzien.

Brainstorm content creatie

In een tijd van zichtbaarheid komt vaak de vraag op, wat moet ik posten? Waar haal ik de content vandaan waar een ander naar op zoek is? Wat kan ik doen om mijn bedrijf dusdanig te profileren dat het past bij onze kernwaarden?

Veel bedrijven nemen weinig tijd om stil te staan bij wat ze posten, simpelweg omdat die tijd er niet altijd is. Datgene wat op dat moment naar voren komt of speelt vormt de basis van de berichtgeving.
Geen verkeerde strategie maar het kan ook anders.


Basis sessie

Om te beginnen is het belangrijk te weten waar het bedrijf staat. Dit onderzoeken we in een eerste basis sessie. We kijken naar de kernwaarden van het bedrijf en wat je uit wil dragen. Op die manier ontstaat een meer gestructureerde basis voor je communicatie uitingen. Uiteraard vormt deze sessie een algemeen beeld en hoeft deze niet ieder kwartaal terug te komen.

Kwartaalsessie

Voor gerichte communicatie organiseren we ieder kwartaal een sessie waarin we kijken naar de stand van zaken op dat moment. Waar ligt de focus voor komend kwartaal? Aan welke onderwerpen willen we aandacht geven en wat staat er op de planning dat we hierin mee kunnen nemen? Je zult zien dat deze manier van werken niet alleen structuur brengt in de communicatie maar ook voor jezelf.


Gelijk beeldmateriaal erbij?

Naast de brainstorm sessie is het ook mogelijk ieder kwartaal foto’s te maken voor de communicatie kanalen die je gaat gebruiken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Zo kan ik bij je langskomen op je werkplek of een andere locatie die voor jou passend is.