Wat als je leven geen to-do list zou zijn maar een dagboek?

Dit staat op de Omdenken scheurkalender van vandaag. Het triggert me, want inderdaad… hoe vaak ben ik niet bezig met wat ik nu, straks, morgen, volgende week nog moet doen? Hoe vaak verlies ik hierdoor niet het huidige moment uit het oog? Leven in het moment kan een uitdaging zijn, misschien wel tot je besluit dat wat je ook doet het vullen van een dagboek mag zijn. De blanco pagina ligt voor je open, wat ga je doen?

Doen wat ik het liefste doe

Afgelopen week leerde ik een onderneemster kennen die me vroeg wat ik zou doen als ik mijn werk precies zo kon invullen als ik het liefste wilde. Ik dacht even na en besloot dat het niet heel anders zou worden dan het nu is. Fotografie, dat zou ik graag willen uitbreiden, maar teksten zou ik niet willen laten varen.

In beide werkgebieden is een uitdaging te vinden, is ontwikkeling altijd mogelijk. Toch blijft deze vraag door mijn hoofd spoken en zet de vraag op de kalender me opnieuw aan het denken.

Niet wat je doet, maar hoe je dat doet

Als ik rustig reflecteer, denk ik dat de momenten dat ik ongemak ervaar niet zozeer liggen in wat ik doe of nog te doen heb, het gaat erom hoe ik het doe. Ben ik bezig met een to do lijst die in mijn nek hijgt, dan kan alles als veel en onrustig voelen, zelfs als het niet zo veel is. Ben ik ontspannen en gefocust bezig met wat er voor me ligt, dan kan ik genieten van bergen werk.

Leven alsof je een dagboek vult

Met de zomer als rustigere periode is dit een mooi moment van bezinning. De komende periode zal ik vullen alsof het een dagboek is. Lekker bezig zijn en aan het eind van de dag terugkijken op het werk dat is verzet. Een ontspannen manier van werken, leven in het moment en die kansen grijpen die zich voordoen om er een dagboekwaardige dag van te maken.

Waar ligt jouw focus?

Ik ben benieuwd wat deze vraag bij jou teweeg brengt. Herken je het? Of juist helemaal niet? Of denk je nu misschien aan de teksten en foto’s die je nog nodig hebt?

Ik kom graag met je in contact als je wil delen wat jou bezighoudt of als je nog wel wat hulp kunt gebruiken met het maken van jouw content!

Plan vrijblijvend een kennismaking in!

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten