Fascinerend eigenlijk hé?

‘Fascinerend eigenlijk he? Ja… ja dat is het goede woord ja…’

Vroeger kende ik de tekst van De Vliegende Panters waarin deze zinnen voorkomen, zo ongeveer uit mijn hoofd. Heerlijk vond ik het uit zijn verband trekken van woorden, de creatieve woordspelingen en de droge humor. Helaas kan ik hem op YouTube op dit moment niet meer vinden.

Fascinerende ondernemers 

Vandaag is het twee jaar geleden dat ik begon als freelance tekstschrijver en regelmatig denk ik hetzelfde. Fascinerend eigenlijk, hè?

Iedere keer als ik voor een nieuwe opdrachtgever bezig ben en nieuwe dingen leer. Dat ik zie hoe een ondernemer vol passie zijn of haar verhaal verteld. 
Iedere keer dat je even ziet dat het klopt, dat deze persoon exact doet wat de bedoeling is.

Ik merkte de afgelopen tijd opnieuw hoezeer ik me verloor in de teksten waar ik mee bezig was. Een volledig onbekende wereld en toch, hoe meer ik erover las en leerde, hoe fascinerender het werd. Ik merkte dat ik er steeds over sprak en zo op nieuwe ideeën kwam voor teksten en blogs. Ik leefde me in in de doelgroep van mijn opdrachtgever en maakte een zo goed mogelijke vertaling om het doel van opdrachtgever en potentiële klant samen te brengen.

Doen waar je hart ligt

Vroeger vond ik het altijd moeilijk om te bedenken wat ik ooit zou willen worden. Ik was altijd bezig met het schrijven van korte verhalen en gedichtjes, boeken aan het lezen en buiten in de hoop nieuwe dingen te leren. Om nieuwe inspiratie op te doen en me te kunnen verliezen in een wereld die de mijne niet was. Dat is voor mij altijd het mooiste geweest aan verhalen, je kunt je verliezen in de wereld van een ander. Je een voorstelling maken van hoe dat leven zou zijn.

Toen ik twee jaar geleden stopte met mijn baan wist ik nog niet wat ik zou gaan doen. Mijn broer vroeg of ik, tot ik dat wel wist, wat teksten voor zijn bedrijf wilde schrijven. Dat deed ik met veel plezier. Van het een kwam het ander en zo begon ik 1 februari 2021 als zakelijk tekstschrijver.

Heb ik mijn roeping gevonden? Ik heb geen idee.

Wat ik wel weet is dat ik mijn hart volg en geniet van alle nieuwe mensen die ik leer kennen, de verhalen die ik op papier mag zetten en de nieuwe werelden die zich hierdoor voor mij openen.

Wat fascineert jou?

Hoe zit dat bij jou? Waar loop jij warm van? Wat fascineert je en drijft je om door te gaan in jouw werk? Ik ben heel benieuwd en hoor het graag van je!

Plan vrijblijvend een kennismaking in!

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten