December is een maand bij uitstek van verbinding, van zorgen voor elkaar. De tijd van Sinterklaas, kerstmis en met z’n allen bijeen, alhoewel nu anders. De tijd van koude dagen, binnenblijven, wel of niet vrijwillig. Een tijd die gezelligheid tot stand brengt die op veel verschillende manieren kan worden vorm gegeven.

Altijd verbonden

Verbinding is voor mij dusdanig belangrijk dat het zelfs onderdeel is geworden van mijn bedrijfsslogan, verwoord verbeeld verbind. In mijn tijd thuis door quarantaine merkte ik opnieuw hoe we constant verbonden zijn. Hoe anderen een rol blijven spelen in ons leven, ook wanneer we hen niet zien, misschien niet eens spreken. 

Zowel privé als zakelijk probeer ik juist die verbinding ook altijd aan te gaan. De verdieping die ontstaat wanneer je daadwerkelijk met iemand verbonden bent helpt. Het maakt contacten leuker en de teksten die ik schrijf beter. Het maakt dat ik gezichtsuitdrukkingen kan vangen in de foto’s die ik maak, die zonder verbinding, zonder echt contact verborgen zouden blijven. 

Persoonlijk contact

Iedere opdracht begin ik met een persoonlijk gesprek, bij voorkeur op locatie. Om een gevoel te krijgen bij wie de ander is, wat de verwachtingen zijn voor deze opdracht en waar we met elkaar naartoe werken. Dankzij de lichaamstaal tijdens het gesprek zie ik al wat belangrijk voor diegene is, waar de nadruk straks op mag komen te liggen. 

Ook een goed gesprek met de ondernemers om me heen helpt me vaak nieuwe inzichten te krijgen. Tijdens wandelingen en inspiratiesessies onderzoeken we met elkaar waar we mee bezig zijn, waar we mogelijk vastlopen en wat hulp kunnen gebruiken. Door die tijd voor elkaar te nemen ontstaan nieuwe mogelijkheden en betere samenwerkingen. 

Wat doe jij om verbonden te blijven?

Met jezelf, met je beoogde doelen en wensen, met de mensen om je heen. Wat doe jij om dit contact, deze verbinding te behouden? Lijkt het je leuk hier eens over in gesprek te gaan? Laat het me dan gerust weten! Ik leer je graag beter kennen.