Het leven gaat met vallen en opstaan, een open deur. 
Balans is het sleutelwoord als het om deze onderwerpen gaat.

Bij de aanschaf van een nieuwe Segway scooter kreeg ik de Segway drift eskates cadeau. In eerste instantie dacht ik nog, geinig om een keer te proberen en daarna weg te geven. Het leek me eng en lastig om hierop je balans te vinden.

Desondanks heb ik me voorgenomen meer te proberen en te accepteren dat ik sommige dingen misschien niet of niet zo goed zal kunnen. Vallen en opstaan hoort erbij, in het leven, in ondernemen. Ook vallen mag ik dus gaan accepteren.

Uitproberen en balans vinden

Ik probeerde het in de woonkamer. Pakte de bank vast en zag hoe mijn vriend begon te lachen toen de ene al begon te rijden nog voor ik op de andere was gaan staan. Eenmaal door hoe ze werkten werd het al wat leuker. Ik kon rijden en draaien en was klaar om het op straat te proberen.

Inmiddels heb ik dat 2 keer gedaan, echt soepel gaat het nog niet maar er zit vooruitgang in en ik heb er plezier in om ermee bezig te zijn. 

Wat ik hiermee zeggen wil?

Soms is het net alsof iets niet gaat lukken, niet kan lukken. Soms denk ik dat ik iets niet kan, net als anderen dat zullen denken. Soms probeer ik het toch maar. De ene keer lukt het, de andere keer niet. 

De allerbelangrijkste pijler in mijn bedrijf is doen wat ik leuk vindt. Ik doe hele diverse dingen. Schrijf teksten voor verschillende branches, maak foto’s, mag een rol spelen in het begeleiden van ondernemers met Marit Klapwijk en zo nu en dan help ik bij activiteiten op verschillende locaties.

Heerlijk vind ik dat.
De afwisseling, de mensen die ik ontmoet, mentaal en fysiek uitgedaagd worden.

Af en toe is dat even zoeken naar balans, zo gaat dat in het leven. Dat geeft ook verder niet. Zolang ik plezier heb in wat ik doe heb ik de belangrijkste balans gevonden.