Het is vandaag de wereldwijde dag van de ondernemer. 

Als je me een jaar geleden had verteld dat ik dit jaar mijn eigen bedrijf zou starten had ik je waarschijnlijk met gemengde gevoelens aangekeken. Toen ik stopte bij mijn huidige werkgever en door verschillende mensen gevraagd werd een aantal teksten te schrijven veranderde dit echter. 

Een nieuw begin

In februari besloot ik in het diepe te springen. Te kijken wat het ondernemerschap me zou kunnen brengen, ik kon tenslotte altijd een andere baan zoeken als het niet lukken zou. De eerste opdrachten rolden binnen, nieuwsberichten schrijven waaruit nieuwe website teksten voortkwamen, interviews uitwerken tot een verhaal dat zowel via de website als social media gedeeld konden worden, flyer teksten voor een bedrijf in de buurt. 

Doen wat je leuk vindt

Ik heb er ontzettend veel plezier in om de diverse opdrachten uit te voeren. Ben in het afgelopen halfjaar bij diverse bedrijven langs om de strekking van hun teksten te bespreken en zette vervolgens alles op papier. De variatie in branches, in de verhalen die zij te vertellen hebben inspireert me. Vanaf dat moment wist ik het dan ook zeker. Mijn eigen bedrijf, dat is waar ik me op wil richten. Geen andere baan maar werken aan mijn eigen opdrachten. 

Fotografie

Zo langzamerhand komen er naast teksten ook steeds vaker opdrachten bij voor fotografie. Van foto’s voor de website en bij nieuwsberichten tot een fotowandeling met ondernemers. Inmiddels staat er zelfs een fotoshoot met een jong gezin gepland voor foto’s aan de wand en heb ik een aantal afdrukken van foto’s verkocht. Het is heerlijk om deze hobby ook te kunnen integreren in mijn bedrijf. 

Ondernemen is een reis

Ondernemen is voor mij een reis. Je begint eraan en weet nooit waar het eindigt. 
Net als wanneer ik onderweg ben kijk ik wat ik tegenkom. Zie ik een mooie weg om in te slaan, dan neem ik die. Soms is het even stil om vervolgens weer een stuk te kunnen rennen. Zo gaat dat en die afwisseling vind ik heerlijk.