Toen ik weer voor mijzelf begon wist ik dat ik gebruik wilde maken van namen die ik al eerder had bedacht. Verwoord voor tekstverwerking, Verbeeld voor fotografie en wie weet, op een dag wat grafisch ontwerp. Het lijkt me ontzettend leuk om dat beter te gaan leren. Ik zocht een manier om de twee woorden aan elkaar te koppelen maar vond hem niet. Uiteindelijk besloot ik gebruik te maken van mijn eigen naam en deze woorden overal terug te laten komen. 

Een krachtig manifest

Ik hou ervan te schrijven, verhalen te vertellen en met ondernemers mee te denken hoe zij hun eigen verhaal kunnen vertellen. Samen met Marit Nieboer-Klapwijk vond ik hier een mooie manier voor. Een opstelling met ondernemers om vanuit het gevoel, terug te keren naar de kern. Naar datgene waar de organisatie mee begon. Het verhaal van de onderneming, in combinatie met het verhaal van de ondernemer. We vangen de woorden die centraal staan voor beiden en ontwikkelen op basis hiervan een manifest. Een krachtig document waarin we de kern verwoorden van wat er nu speelt. Om handreikingen te geven voor wat er mag ontstaan.

De naam

Uitgaande van communicatie en content creatie kwamen we op de naam Jouw Communicatie Manifest. Na met een aantal ondernemers aan het werk te zijn geweest dekt die naam de lading niet helemaal. We doen zo veel meer dan alleen kijken naar communicatie. Het gaat om wat er speelt op dat moment. Bij de ondernemer zelf of in de onderneming.

Datgene wat nu aandacht verdient zal naar boven komen en dat maakt het juist zo verrassend en mooi! Ook in de nagesprekken met de ondernemers merkten we hoeveel het manifest hen had gebracht. Hoorden we hoe zij hun ervaring omschreven, hoe de woorden hen raakten en in beweging brachten en wisten we dat deze manier van werken een nieuwe naam mag krijgen.

Wij puzzelen met plezier nog even verder. Spelen met de woorden die in onze hoofden ronddolen en denken na over de naam die we hieraan mogen geven. 

Herken je deze uitdaging? 

Hoe bedenk jij de namen voor je bedrijf, producten en/of diensten? Heb je ook wel eens gemerkt dat een andere naam soms passender lijkt? We zijn benieuwd naar jouw tips & tricks!

Denk jij de nieuwe naam voor ons te weten? We vinden het leuk als je meedenkt of suggesties hebt!