In het maken van plannen als zelfstandige merkte ik al snel dat ik moest wennen aan het feit dat ik geen collega’s meer heb. Vaak is het natuurlijk best lekker om gewoon je eigen plan te trekken en te werken wanneer en waar het je uitkomt. Tegelijkertijd miste ik iemand om mijn ideeën aan te staven. Iemand die in de buurt zat en waar ik even tegen kon zeggen dat ik lekker bezig was, of juist iemand die dat bij mij deed. 

Met het thuiswerken bleken er meer mensen in mijn omgeving te zijn die hetzelfde merkten. Niet alleen als ondernemer zijnde maar ook als medewerker die nu thuis werkt in plaats van op kantoor met anderen in de omgeving. 

De ideeëntrein op gang brengen

Met een aantal mensen begon ik aan een test van af en toe samen werken en het inplannen van momenten om met elkaar te kunnen sparren. Vaak is een half uur tot een uur al voldoende voor nieuwe inspiratie. 

We gingen een stukje wandelen, openden FaceTime, Skype of wat er ook maar uitkwam en wisselden ideeën uit tijdens de koffiepauze. Niet alleen leuk maar vooral inspirerend en nuttig. Even kijken waar de ander mee bezig is en meedenken in de vraagstukken die spelen. 

Uitproberen?

Ik merkte dat er ondernemers in mijn omgeving zijn die hier graag op aanhaken en besloot een dienst op mijn website toe te voegen. Loop jij ergens tegen aan en zou je graag willen dat ik eens meedenk, mee kijk of wil je jouw idee staven aan een andere ondernemer? Laat het me weten! Ik kom graag met je in contact!