Tijdens de brainstormsessie van afgelopen week hadden we het over de werking van de creatiespiraal. Een model dat je kunt volgen in het proces van wens naar werkelijkheid. Sindsdien moest ik er steeds aan denken. 

Wensen 

Bovenin de creatiespiraal tref je het woord wensen. Dit is ook waar ondernemen over gaat. Bedrijven, producten en diensten, ze beginnen allemaal met een specifieke wens of droom. Het is juist deze droom die ik zo interessant vind. Als je praat met ondernemers is het deze droom die pretlichtjes in de ogen veroorzaakt. Die een spraakwaterval ten gevolge kan hebben waar ik met plezier naar luister. 

Er zijn veel mensen met bijzondere ideeën en mooie initiatieven. Niet al die ideeën worden ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Volg je de creatiespiraal en ga je de wens die je koestert verbeelden, dan volgt het geloof in jouw idee waarna je dit zult uitdragen naar anderen toe. Door onderzoek te doen en te plannen kun je jouw wens ook daadwerkelijk om gaan buigen tot je nieuwe werkelijkheid. 

Besluitvorming en groei

Zodra je besluit dat je jouw wens werkelijkheid wil laten worden volgt kort gezegd een periode van hiernaar handelen en volhouden. Het is niet altijd makkelijk maar je droom is het waard! Zodra je jouw droom daadwerkelijk weet te realiseren en te laten groeien komt er vanzelf een periode dat je kunt gaan waarderen wat je hebt bereikt en kunt ontspannen in je nieuwe situatie.

Spiraal

Het mooie aan de creatiespiraal is dat deze cirkel zich eindeloos kan blijven herhalen. Zodra de ene wens volbracht is zal een andere het licht zien en begint de hele cirkel weer van voren af aan. De creatiespiraal is niet alleen heel inspirerend als leidraad in het verwezenlijken van jouw wens. Het vormt ook een mooie basis bij het vertellen van jouw droom. 

Jouw droom in woord en beeld

Als je kijkt naar het model kun je je wellicht weer herinneren hoe het voor je was om jouw droom werkelijkheid te maken. Welke stappen je hebt doorlopen en welke hindernissen je hebt gelopen. Je hebt het toch maar mooi gedaan! 

Zou jij het leuk vinden om dit verhaal eens op papier te laten zetten? Of heb je dat al gedaan maar wil je dat er nog even naar gekeken wordt voordat je het naar buiten brengt? Laat het me weten, ik help je graag om jouw droom in woord en beeld te vangen!