Deze week ben ik weer begonnen als zelfstandig ondernemer. Tijd voor een nieuwe start, een nieuwe koers. Afgelopen week ben ik heerlijk bezig geweest met mijn website en maandag was het tijd om hem online te zetten. Hij was zo’n beetje af, voor zover als een website ooit echt af is… en ik ging mijn domein koppelen. Er was een ding waar ik zeker nog niet tevreden over was, namelijk de kleur van de menubalk. Deze kwam niet overeen met de kleur van mijn logo en paste er naar mijn idee ook niet echt bij.  

Hoe ik dat moest oplossen wist ik niet. In de template die ik had gekozen was het niet mogelijk deze kleur te wijzigen maar een vriendin verzekerde me dat dit geen onoverkomelijk obstakel zou zijn. ‘Jou kennende kom je daar vast wel uit’ was wat ze zei en ik besloot het maar te proberen. Ik zocht op Google en zag dat de enige manier om dit op te lossen, het bewerken van de CSS code was. 


De wat?! Juist! Dat dacht ik ook. Ik weet dat dit de code is die wordt gebruikt om websites te bouwen maar het oogt mij vooral als pagina’s onbegrijpelijke taal en tekens. Ik zocht eerst nog even andere thema’s af maar besloot dat ik dit toch inderdaad gewoon moest kunnen uitvinden en beet me erin vast. 

Niet veel later kwam ik erachter hoe ik het stukje code kon vinden dat ik nodig had. Met de kleurcodes van mijn logo wist ik de aanpassing te maken. Het kostte me dan weliswaar aardig wat tijd, een ding weet ik wel, het is gelukt! 

Wie weet komt er ooit een dag, dat deze code voor mij toch enigszins begrijpelijk wordt. Voorlopig ben ik zover nog niet maar je weet wat ze zeggen, al doende leert men. Door vallen en opstaan kom je tenslotte verder.